Michael

Nog niet zo heel lang geleden kampte hij met wat overgewicht, maar zijn motivatie en zijn vastberadenheid zorgden ervoor dat hij meermaals per week kwam trainen.

Het resultaat was dan ook verbluffend. En dat al na amper 2 maanden. Zo slaagde hij erin om de neptunus run (10 km, met tal van hindernissen) af te ronden in exact 1 uur. Met een mooie 568ste plaats op 3000 deelnemers tot gevolg.

Chapeau!


Thomas

Hoe ben je Bij crossFit Aalst terechtgekomen?

Ik hoorde over CrossFit via een goede vriend (Michael Van den Steen). Hij was erg enthousiast en dat werkte aanstekelijk. Toen ik CrossFit voor het eerst probeerde had ik een gevoel dat je het best kan omschrijven als een wake-up call. Sinds de eerste les was ik verkocht en bleef ik elke week opnieuw komen.

Nu kom ik 3 à 4 keer per week een uurtje trainen en ik heb me nooit fitter gevoeld. Een aanrader!

Wat deed je voor je met CrossFit begon?

Voor ik met Crossfit begon fietste ik al enkele jaren regelmatig op de weg en met de mountainbike. De benen waren misschien gespierd, maar dat was het dan ook. :)

Wat doe je naast CrossFit nog van sport?

Naast CrossFit ga ik nog steeds fietsen. Maar ik zwem en loop nu ook veel vaker. Ik voel me meer in staat om verschillende sporten succesvol te proberen.

Welke invloed heeft CrossFit op jou leven? Of op jouw andere sporten?

Dankzij CrossFit en hun sportbegeleiding voel ik me fitter dan ooit en zelfs belangrijker, heb ik er een aantal goede vrienden bij. Zo is iedereen die samen traint stillaan een hechte groep aan het worden. Toch wel leuk om te zien. Samen doen we ook mee aan sportevenementen of proberen we elkaar te ondersteunen in dagdagelijkse zaken of projecten. CrossFit is dus niet alleen goed voor de gezondheid. J

Wat is het beste advies die je nieuwe leden kan geven?

Gewoon CrossFit een keer proberen! En als je al lid zou zijn, regelmatig een uurtje komen om snel resultaat te zien en voelen!


Domien

Hoe ben je Bij CrossFit Aalst terechtgekomen?

Ik was al langer op zoek naar een sport die zich op het hele lichaam focuste. Een collega van me nam me mee naar de crossfit. Vanaf de eerste keer was ik verkocht. Mijn 10-beurtenkaart werd al snel een abonnement. Nu zijn we al met 5 collega’s en is 2 tot 3 keer per week in de trainingshal geen uitzondering meer.

Wat deed je voor je met CrossFit Begon?

De laatste tijd liep ik vooral om mijn conditie te onderhouden. Ervoor had ik jaren gefitnessed, afgewisseld met spinning. Het lopen ging de laatste tijd steeds moeizamer, sinds ik na een skiongeluk zwaar sukkelde met mijn linkerknie. Daarom gaf ik het trainen steeds vaker op, met alle gevolgen van dien.

Wat doe je naast CrossFit nog van sport?

Naast crossfit probeer ik zoveel mogelijk te fietsen. Het voelt aan als een goede aanvulling bij de oefeningen die we tijdens de crossfit doen. Het helpt tevens de conditie en uithouding wat mee op te bouwen.

Welke invloed heeft CrossFit op jou leven? Of op jouw andere sporten?

Ik merk dat mijn lichaam op alle vlakken vooruit gaat. Ik krijg meer uithouding en kweek spieren op plaatsen waar ik voordien nooit spieren had gevoeld. Vooral dat laatste is voor mij een vooruitgang. Ik had vaak last van stekende pijn vooraan in mijn knieën. Zelfs wanneer ik gewoon wandelde. Die pijn is nu herleid tot een minimum. Lopen lukt terug en ik kijk er naar uit om terug te kunnen gaan skieën. Daarvoor ben ik die honderden squats wel heel dankbaar, achteraf bekeken… Het motiveert me ook enorm om gezonder te gaan leven.

Wat is het beste advies die je nieuwe leden kan geven?

Doen en volhouden! Sport wordt niet langer iets waar je tegen op kijkt, ook dankzij de sportbegeleiding. Je weet dat je gaat afzien, dat je gaat zweten en vloeken, maar je doet het samen. Iedereen gelijk voor de wet, iedereen gaat tot het uiterste (op ieders eigen niveau). Die laatste vijf minuten van elke training zijn een regelrechte strijd tussen geest en lichaam. ‘Komaan! Niet opgeven, doorgaan… Nog even’. Het gevoel dat je alles hebt gegeven wat je kon, is onovertrefbaar. Dat maakt Crossfit de moeite waard. Het wordt door velen bestempeld als hype en dat is het misschien ook, maar het is duidelijk waarom. Je staat niet op je eentje in een overvolle fitnesszaal vol opgeblazen hengsten voor een spiegeltje gewichten te heffen. Je traint gericht, onder begeleiding, zonder ego, zonder show en met mensen die je na verloop van tijd steeds beter kent. Ik die me goed voelt in mijn lichaam, dat is voor mij crossfit.

Gratis proefles?

Schrijf je snel in via dit formulier

Contacteer ons

  • Adres:
    Nachtegaalstraat 8, bus 3
    9320 Erembodgem- Aalst
  • E-mail:
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© CrossFit Aalst 2017
Design en ontwikkeling wexpose